Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Andreas Ringman Uggla

Andreas Ringman Uggla Bild: Johan Garsten, Rikard Berglund

Karolinska bryter med kritiserat konsultföretag

Sjukhuset avslutar sitt samarbete med Boston Consulting Group och produktionsdirektören vingklipps.

Annons:

– Samarbetet kommer att avslutas inom den närmaste framtiden, säger Kim Sjölund, presschef vid Karolinska universitetssjukhuset, till Dagens Nyheter.

Konsultföretaget Boston Consulting Group, BCG, har lett sjukhusets omdiskuterade omorganisation och kostade sjukhuset 90 miljoner kronor förra året. Enligt läkare som tidningen tidigare intervjuat har BCG även blivit som ett filter mellan de anställda och sjukhusledningen.

Sjukhusets produktionsdirektör Andreas Ringman Uggla som tidigare varit anställd som konsult vid BCG blir, enligt Dagens Nyheter, nu även av med sina operativa arbetsuppgifter, men blir kvar i sjukhusledningen. Andreas Ringman Uggla har i den enkät som Karolinskas läkarförening tidigare genomfört pekats ut som en person som påverkat förtroendet för sjukhusledningen negativt. Sjukhuset vill enligt tidningen inte uppge om förändringen hör ihop med förtroendefrågan.

Rekryteringen till en ny roll som operativ direktör och biträdande sjukhusdirektör ska påbörjas inom kort.

Relaterat material

Kommentarer