Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Heidi Stensmyren.

Heidi Stensmyren. Bild: Rickard L. Eriksson

Läkarförbundet saknar primärvårdssatsning

Förbundsordförande Heidi Stensmyren välkomnade delar av vårbudgeten – men hon saknar en rejäl satsning på primärvården:

Annons:

– Vi saknar en sammanhållen satsning på primärvården och efterlyser en genomgripande reform där ett nationellt grunduppdrag definieras och varje medborgare ges tillgång till en egen läkare, säger ordförande Heidi Stensmyren i ett pressmeddelande.

Vårbudgeten innehåller bland annat en tidigare känd satsning, på en halv miljard kronor, till förlossningsvården. Dessutom utökas anslagen för arbetet med psykisk hälsa genom 100 miljoner kronor, som tillförs landstingen.

Satsningen välkomnas av Läkarförbundet, som dock tycker att vårbudgeten inte ger tillräckliga besked för sjukvården och uppmanar regeringen att tillsätta en bred och blocköverskridande parlamentarisk kommitté om finansiering av välfärden som säkrar de resurser som behövs i framtiden

Relaterat material
Läkemedel får mer

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler