Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Fredrik Modig, en av läkarna bakom uppropet.

Fredrik Modig, en av läkarna bakom uppropet. Bild: privat

Skånska läkare i upprop om vårdkris

Vem ska behandla patienter när läkare är sjuka och inte orkar mer? Den frågan ställer sig 573 läkare från primärvården i Region Skåne. 

Annons:

Arbetsmiljön har blivit en riskfaktor för patientsäkerheten, enligt läkarna som skrivit under ett öppet brev för att få politiker att prioritera primärvården i Skåne. Läkarna skriver att de har haft en dialog med politiker i Region Skåne under en länge tid, att de välvilligt lyssnat men inte genomfört några betydelsefulla förändringar.

I uppropet kräver de 573 läkarna att det skjuts till mer pengar, en satsning på ST-läkare, att ett nytt journalsystem införs, en förbättring av arbetsmiljön och att det blir en enda gemensam primärvårdsförvaltning i Skåne.

"Arbetsmiljön är mycket ansträngd, många medarbetare mår dåligt och detta går självklart ut över patienterna. Region Skånes vision 'livskvalitet i världsklass' går stick i stäv med den nuvarande situationen inom primärvården, för både medborgare och medarbetare. Detta kan inte fortgå", skriver Fredrik Modig, en av läkarna bakom uppropet, i ett pressmeddelande.

Relaterat material
Stor stress för allmänläkarna

Kommentarer