Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Tony Johansson, vd.

Tony Johansson, vd.

Apoteksgruppen ökar i rask takt

För apotek som är anslutna till Apoteksgruppen ökade rörelseresultatet till 22,9 miljoner kronor för första kvartalet i år, från 14,7 miljoner kronor motsvarande period 2016.

Annons:

Omsättningen under det första kvartalet ökade till 930,1 miljoner kronor, från 898,3 miljoner kronor första kvartalet i fjol. Det framgår av Apoteksgruppens kvartalsrapport som kom i dag.Siffrorna avser apoteksdrift inom Apoteksgruppen i sin helhet, det vill säga som om samtliga apotek ingick i en koncern.

Ökningen förklaras huvudsakligen av fler kunder samt fler anslutna apotek. Intresset är stort bland farmaceuter som vill starta eget eller som driver apotek och vill lansluta sig till kedjan, skriver Apotekgruppen.

”Vi håller våra marknadsandelar. Det pågående priskriget i e-handeln har påverkat även vår försäljning men vår affärsmodell bygger på en hög ambitionsnivå när det gäller att ge kunderna tillgång till kvalificerad rådgivning. Jag tror att det är ett skäl till att vi förvarar vår marknadsposition”, säger Tony Johansson, vd på Apoteksgruppen, i en rapportkommentar.

Under kvartalet öppnades fyra nya apotek i kedjan. Två har öppnats genom nyetableringar av befintliga medlemmar, i Sollentuna och Stenungsund. Det tredje genom anslutning av tidigare fristående apotek i Tullinge, som också öppnade ett apotek i Södra Station i Stockholm.

 

Denna artikel är publicerad av Dagens Apotek.

Relaterat material
Regeringen öppnar för olika köpare
”Glädjande om staten lämnar Apoteksgruppen”

Kommentarer