Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Nytt kollektivavtal mellan Sveriges Farmaceuter och Almega

Möjlighet till flexpension och deltidspension ingår i det nya kollektivavtalet som Sveriges Farmaceuter har tecknat med Almega. 

Annons:
Christer Borg, förhandlingschef på Sveriges Farmaceuter.
Bild: Sveriges Farmaceuter

Avtalet gäller medlemmar som är anställda på Apoteksgruppen, Apoex, Svensk Dos och APL samt hos några andra apoteksaktörer. Det nya avtalet gäller tre år, med start första maj i år. 


– Vi har valt att fortsätta med ett sifferlöst avtal eftersom arbetsmarknaden för farmaceuter är så pass bra och med så pass goda möjligheter till löneutveckling, säger Sveriges Farmaceuters förhandlingschef Christer Borg, i en presskommentar.

Flexpension innebär rätt för arbetstagare att gå ner i arbetstid i högre ålder och att arbetsgivaren avsätter mer pengar till de anställdas tjänstepension. I det nya avtalet har reglerna kring ersättning för beredskap ändrats. Tidigare har all sådan ersättning varit lika hög, nu skiljer den sig åt om beredskapen kräver att den anställda måste infinna sig på arbetsplatsen eller kan arbeta på distans.

Inget avtal har ännu slutits för anställda på Apoteket AB, Kronans Apotek, Lloyds Apotek och Apotek Hjärtat. Förhandlingar pågår fortfarande mellan fackförbunden och arbetsgivarorganisationen Svensk Handel där de fyra apotekskedjorna ingår. 

Denna artikel är publicerad av Dagens Apotek.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler