Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Pontus Ferneman/Bildbyrån

Apotekare anmäld till åtal för falska recept

Ivo har anmält en legitimerad apotekare till åtal för att ha förfalskat läkemedelsrecept.

Annons:

Vid två tillfällen har personen i sin tjänst som apotekare i en mellansvensk stad förfalskat läkemedelsrecept på det narkotiska läkemedlet Tradolan. Recepten var ämnade för att användas av en bekant till apotekaren. Det skriver Ivo i sin anmälan till åklagarmyndigheten den 3 maj. Brottet som personen misstänks för är urkundsförfalskning som kan ge fängelse.

Apotekaren har använt två olika läkares förskrivningskoder för att utfärda ett telefonrecept och ett pappersrecept på Tradolan utställda på en apotekskund, som var bekant med apotekaren. Förfalskningen skedde i apotekets lokaler. Apotekaren har erkänt de två fallen.

Anmälan till åklagarmyndigheten lämnades in den 3 maj. Det är oklart när åklagarkammaren ska ta ställning i ärendet.

Denna artikel är publicerad av Dagens Apotek.

Kommentarer