Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Falu lasarett.

Falu lasarett. Bild: Marie Eriksson, Landstinget Dalarna

Sommarkrisen på neonatalen i Dalarna avvärjd

Efter brev till politikerna ser bemanningssituationen nu ljusare ut.

Annons:

– För en månad sedan såg läget riktigt bekymmersamt ut, men nu efter de här åtgärderna ska vi kunna hålla öppet lika många vårdplatser som nu, säger Tomas Riman, divisionschef för kirurgiska specialiteter i Landstinget Dalarna till Sveriges Radio P4 Dalarna.

Den situation han refererar till gjorde att sjuksköterskorna på neonatalavdelningen skrev ett brev till politikerna och slog larm om akut personalbrist under den stundande sommaren. Men med hjälp av att barnmorskor och sjuksköterskor från förlossningen och primärvården kommer in och täcker upp på avdelningen ser den akuta situationen nu ut att vara löst, rapporterar radion.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler