Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Forskningssatsning på ny antibiotika

Vetenskapsrådet ska inrätta ett nationellt forskningsprogram om antibiotika och hur resistens mot antibiotika kan motverkas, har regeringen beslutat.

Annons:

”För att kommande generationer ska kunna lita på att vi även i framtiden har effektiva botemedel mot våra vanligaste infektionssjukdomar krävs ökad kunskap och långsiktiga forskningssatsningar”, säger Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande.

Bakterier som utvecklar motståndskraft mot antibiotika är ett växande problem och innebär stora kostnader för sjukvården och samhället. Forskningssatsningen på antibiotikaresistens aviserades i den forskningspolitiska propositionen.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler