Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Jesper Cederberg

SLL anmäler misstänkt miljonhärva

Nu polisanmäler även Stockholms läns landsting en av de inblandade i den misstänkta miljonhärvan vid Karolinska institutet, skriver Dagens Nyheter.

Annons:

Två professorer och höga chefer på KI misstänks för att under flera år ha sålt tjänster till det medicinska universitetet från ett eget bolag.

Personerna har själva godkänt fakturorna som skickats från bolaget, och en professor har attesterat fakturor från sin dotter. Trots att KI uppmärksammade tilltaget i december 2015 fick härvan pågå i tio månader till innan utbetalningarna stoppades, enligt vad Dagens Nyheter tidigare skrivit. KI har tidigare gjort en polisanmälan och ärendet utreds av åklagare.

Stockholms läns landsting har varit bolagets största kund, i ett projekt som drivs tillsammans med KI. Enligt Barbro Naroskyin, landstingets hälso- och sjukvårdsdirektör, upptäcktes ett antal oegentligheter under en interngranskning.

– Det vi kan se är att vi har regler för bisyssla, jäv och attesträtt och de reglerna har inte följts fullt ut anser vi, säger hon till SR P4 Stockholm.

Fotnot. Detta är inte det ärende som rör Martin Ingvar, Karolinska institutet och Stockholms läns landsting.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler