Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Självkritik efter tvåårings död

Hallands sjukhus anmäler sig självt till Inspektionen för vård och omsorg efter ett knappt tvåårigt barns död förra våren.

Annons:

”Sammantaget är vården för passiv och den sammanlagda handläggningstiden för lång”, säger chefläkare Anna Myredal i ett pressmeddelande. Det är svårt att veta om snabbare handläggning hade påverkat utgången, konstaterar hon, men förutsättningarna för framgångsrik behandling hade varit bättre.

Pojken led av en allvarlig muskelsjukdom och drabbades av luftvägsinfektion. Efter ett första besök på barnakuten skickades han hem, men med en uppmaning till föräldrarna att söka vård på nytt om han försämrades. Två dagar senare lades han in på sjukhus på grund av tecken på lunginflammation. När han blev ännu sämre beslutades att han skulle föras till Lund, men innan han hann komma iväg drabbades han av hjärtstillestånd. Det kunde hävas, men han fick hjärnskador och avled efter cirka en månad.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler