Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Vårdbolagens vinster ökar

De tio största vårdbolagen fortsätter att dra in mångmiljonvinster. 2016 blev det samlade rörelseresultatet 4,3 miljarder kronor.

Annons:

Dagens Samhälle har tagit del av uppgifter kring de stora vårdkoncernernas ekonomi och noterar att det trots krympande ersättningar, ökade lönekostnader, personalbrist och politisk osäkerhet går bra. Fjolårets omsättning landade på totalt 68 miljarder kronor för fjolåret, vilket är en ökning med åtta procent jämfört med 2015.

Även lönsamheten ökade i över hälften av bolagen och det samlade rörelseresultatet blev 4,3 miljarder kronor, viket är 749 miljoner kronor mer än 2015. Siffrorna beskriver dock koncernnivå och om man i stället tittar på bolagens omsättning i Sverige så minskar den något, från 24,7 miljarder 2015 till 24,3 miljarder 2016, skriver Dagens Samhälle.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler