Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

 

Vårdval reumatologi stoppades

Med sifforna 75 mot 72 röstades Alliansens förslag om vårdval reumatologi ner i landstingsfullmäktige i Stockholm.

Annons:

Oppositionen i landstinget har varit kritiska till ett planerat vårdval på området reumatologi.

När landstingsfullmäktige på onsdagen fattade beslut i frågan fick Alliansen se sig överkörd med tre rösters övervikt.

Beslutet att stoppa förslaget välkomnas av Reumatikerförbundet.

– Det finns en samstämmighet hos patientförbund, reumatologer och forskare i synen på vårdval reumatologi. Det är en kraftfull signal som en majoritet i landstingsfullmäktige har lyssnat till och därför röstat för att stoppa. Det gläder oss oerhört, säger Lotta Håkansson, ordförande Reumatikerförbundet.

– Det känns helt fantastiskt att det jobbet som Reumatikerförbundet tillsammans med professionen har hållit på med under längre tid har lyckats och att tillräckligt många har lyssnat på det, fortsätter hon.

Vänsterpartiets Håkan Jörnehed gläds med Reumatikerförbundet.

– Vi är mycket glada över att kunnat förhindra att detta vårdval införs. I sin iver att privatisera nonchalerade Anna Starbrink fullständigt alla kritiska röster, inklusive berörda patientorganisationer, men nu stoppar vi henne, säger han.

Kommentarer