Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

President Gerd Burmester under öppningsceremonin.

President Gerd Burmester under öppningsceremonin.

Snabb diagnos högst upp på önskelistan

Snabb diagnos och en ny app lyftes fram under öppningsceremonin till årets Eular-kongress.

Annons:

I syfte att betona vikten av snabb diagnostisering vid reumatiska sjukdomar så lanserade Eular under första dagen på kongressen sin nya kampanj: ”Don’t delay, Connect today”. Förhoppningen är att kampanjen ska bidra till minska framtida skador, men även minska bördan både på individen och samhället.

– Vi kan vara stolta över vår disciplin, sade Gerd Burmester, president för Eular.

Med de orden summerade han de framsteg som skett inom området under de 70 år som gått sedan första kongressen som anordnades i Köpenhamn. Där närvarade en handfull personer till skillnad mot årets deltagarantal på 14 000.

En nyhet för i år var en app som lanserats i syfte att bland annat tillhandahålla information, riktlinjer och klassifikationskriterier kring sjukdomar inom området. Detta för att underlätta för reumatologer och annan sjukvårdspersonal i det dagliga arbetet. 

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler