Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Vårdguiden.

Vårdguiden.

Stockholm flyttar 1177 Vårdguiden till mobilen

Tidsbokning, påminnelser inför läkarbesök, provsvar och journalanteckningar, allt det ska patienterna i Stockholm kunna få i mobilen nästa år.

Annons:

Stockholms läns landsting satsar 6 miljoner kronor på utveckling av en mobilapp som även innehåller en bildtjänst. Tanken är att 1177 Vårdguidens e-tjänster ska samlas i appen.

– Lika självklart som att du kommunicerar med banken eller Skatteverket över nätet ska det bli att kontakta vården. I vården kan tekniken förstås ge extra fördelar som vi ska utnyttja – som att kunna skicka bilder på till exempel ett utslag eller en svullnad, till telefonrådgivningen, så att de får ett bättre underlag för att göra sin bedömning, säger innovationslandstingsrådet Daniel Forslund (L) i ett pressmeddelande.

Beslut om satsningen på mobilappen togs i samband med budget i landstingsfullmäktige på onsdagen.

Utbudet av e-tjänster inom 1177 Vårdguiden utvecklas under 2018 och ska också innehålla en digital vårdnavigator, där patienten bland annat ska kunna hitta rätt vårdgivare och se kötider.

Landstinget vill även att fler patienter ska kunna nå vården via digitala möten. Alla vårdgivare ska kunna ha denna möjlighet.

Från 2018 ska även helt digitala vårdgivare, som saknar en fysisk lokal, kunna etablera sig som en del i landstingets vårdutbud.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler