Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Pär Svärdson, vd för Apotea

Pär Svärdson, vd för Apotea Bild: Karin Johnsson

Apotea till Almega - tecknar kollektivavtal

Apotea ansluter sig till arbetsgivarorganisationen Almega och kollektivavtalet med Sveriges Farmaceuter. 

Annons:

Nätapoteket Apotea ansluter sig till arbetsgivarorganisationen Almega, där bland andra Svensk Dos och Apoteksgruppen ingår, skriver Svensk Farmaci. Apotea ansluter sig därmed till Almegas kollektivavtal för Apotek. 

– De anställda som är medlemmar i Sveriges Farmaceuter blir garanterade att anställningsvillkoren i branschavtalet och lönevillkoren följs. Skulle det uppstå en tvist kan förbundet föra medlemmens talan, säger han till Svensk Farmaci.

Förhandlingarna om ett kollektivavtal mellan Svensk Handel och Sveriges Farmaceuter har pågått under en längre tid. Ett skäl är oenighet om under vilka omständigheter det ska vara möjligt att beordra personal att arbeta på andra orter. Ett avtal mellan Svensk Handel och Unionen är dock i hamn.

Apoteas tillväxt gör det viktigt med kollektivavtal eftersom allt fler medlemmar får arbete där, uppger Christer Borg. Apotea fick under fjolåret utmärkelsen Årets Tillväxtföretag av Svensk Handel.

Pär Svärdson, vd för Apotea, säger sig ha haft en bra dialog med Sveriges Farmaceuter.

– Det känns jättekul att det är i mål. Det är en trygghetsfaktor och en viktig signal till de anställda att vi nu har kollektivavtal, säger han, till Svensk Farmaci.

Denna artikel är publicerad av Dagens Apotek.

Relaterat material

Kommentarer