Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

 

Små steg som kan ge stora vinster för cancerpatienten

DM-play. 

Annons:

Hur kan vi skapa förståelse för att cancer inte är en sjukdom utan flera, och att varje cancerform har sin unika utmaning i utvecklingen av nya behandlingsalternativ? De flesta innovationer inom onkologi är resultatet av forskning och klinisk utveckling under många år och i flera steg. Dessa har sakta men säkert bidragit till de medicinska framgångarna inom cancervården. Ett exempel är testikelcancer där de flesta kan botas i dag, men det har tagit många år att komma dit. Frågan är vilka förutsättningar som finns för att kunna utvärdera alla nya innovationer idag? Hur kan vi bättre bedöma värdet av de enskilda framstegen imorgon och samtidigt ta hänsyn till de olika sjukdomarnas förutsättningar?

Kommentarer