Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Lex Maria-anmälan efter missad cancer

En kvinna som sökte vård för buksmärtor utreddes inte tillräckligt och det visade sig efter flera månader att hon hade tjocktarmscancer. Nu anmäls fallet enligt lex Maria av primärvårdsförvaltningen i landstinget i Kalmar.

Annons:

Patienten, som är i 70-årsåldern, besökte en akutmottagning för sina smärtor. Där konstaterades det att kvinnan hade lågt blodvärde, tecken på järnbrist och leverpåverkan.

Det fanns också uppgifter om viktnedgång men patienten remitterades till hälsocentralen för fortsatt utredning. Där gjordes inte någon ny bukundersökning eller bedömning. Först tre månader senare undersöktes kvinnan av en ny läkare och en stor cancertumör konstaterades.

Kommentarer