Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Min Doktor drar ifrån Kry

Min Doktor växer sig dubbelt så stort som konkurrenten Kry, men gör en betydligt större förlust. 

Annons:

Nätläkarbolagen har dragit in hundratals miljoner i finansiering och växer snabbt, dock med förluster som följd. Nyhetssajten Breakit har tagit del av båda bolagens årsredovisningar, där bolagens resultat presenterades, under juli. 

Kry omsatte 14,5 miljoner kronor på årsbasis, under fjolåret och redovisar en förlust i storleksklassen 10 miljoner kronor. Min Doktor omsätter 33 miljoner kronor, alltså mer än dubbelt så mycket. Dess förlust är fyra gånger större än Krys.

Båda bolagen har dragit in stora mängder riskkapital. Min Doktor fick innan sommaren en kapitalinjektion på 218 miljoner kronor, bland annat från EQT Ventures. Kry drog därefter in närmare 200 miljoner kronor i riskkapital.
Både Kry och Min Doktor tror på fortsatt tillväxt och därmed en långsiktigt säkrad affär.

Relaterat material

Kommentarer