Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Jämtland anmäler läkare som patientfarlig

En läkares brist på kompetens och självinsikt gör att Region Jämtland Härjedalen nu anmäler en honom till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. 

Annons:

Enligt Östersunds-Posten, som tagit del av Ivo-anmälan, har läkaren arbetat vid Östersunds sjukhus via ett bemanningsföretag tidigare under sommaren. Läkarens kollegor har tidigt noterat vad som beskrivs som ”kompetensbrist i kombination med en attityd av stark tro på sin egen kompetens”.

Tidningen skriver att läkaren legat bakom en rad misstag av olika allvarlighetsgrad och att det har gjort att personalen tappat förtroendet för honom och upplevt honom som patientfarlig. Det ska i anmälan även framgå att läkaren har svårt att hålla arbetstider och vid flera tillfällen sovit på jobbet. Enligt Östersunds-Posten ska också flera tidigare arbetsgivare utryckt att läkaren inte är välkommen tillbaka och han ska dessutom ha yrkesförbud i Norge.

Med anledning av anmälan ska nu Ivo utreda läkaren.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler