Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Läkarbristen stänger del av Oskarshamnsakuten

Snabbspåret för primärvårdspatienter vid Oskarshamns sjukhus stänger dagtid – och patienterna hänvisas till primärvården.

Annons:

– Det handlar om en del av akutverksamheten som vi kallar snabbspåret. Det berör primärvårdspatienter med akuta problem, eller lättare kirurgiska och ortopediska bekymmer, säger Linda Forsman, patientsäkerhetssamordnare vid Oskarshamns sjukhus, till Sveriges Radio P4 Kalmar.

Anledningen till att snabbspåret nu kommer att stängas mellan 8.30 och 17.00 i veckan är att landstinget helt enkelt inte har kunnat rekrytera tillräckligt många läkare och prioriterat resurserna så att verksamheten kan vara öppen jourtid.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler