Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Paolo Macchiarini ska nu förhöras för andra gången om brottsmisstankarna mot honom. Bild: Oskar Kullander, Bildbyrån.

Paolo Macchiarini ska nu förhöras för andra gången om brottsmisstankarna mot honom. Bild: Oskar Kullander, Bildbyrån.

Macchiarini kallas till förhör

Åklagaren kallar Paolo Macchiarini till ett nytt förhör och meddelar att besked om åtal kommer i oktober. 

Annons:

Efter drygt två års förundersökning närmar sig kammaråklagare Jennie Nordin nu ett beslut kring om åtal ska väckas mot Paolo Macchiarini. Dagens Nyheter rapporterar att den italienske kirurgen nu har kallats till ett andra förhör i Stockholm. Han är misstänkt för grovt vållande till annans död i två fall och grovt vållande till kroppsskada i ett fall. Förundersökningen handlar om de operationer med syntetiska luftstrupar som Paolo Macchiarini utförde vid Karolinska universitetssjukhuset under åren 2011–2013. Alla de tre patienter som opererades har avlidit.

Åklagare Jennie Nordin säger till Dagens Nyheter att hon efter förhöret med Paolo Macchiarini ska ta ställning till om det kan vara aktuellt att åtala fler personer vid ett eventuellt åtal mot Macchiarini. Förhöret ska hållas i september och beslut om åtal väntas sedan komma i oktober. Det första förhöret med Paolo Macchiarini hölls i juni förra året när han delgavs misstanke om brott. 

Relaterat material

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler