Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Mia Fernando.

Mia Fernando. Bild: Peter Karlsson/Fysioterapeuterna

Hon är årets fysioterapeut

Sociala medier-profilen Mia Fernando, med specialinriktning mot gravida och nyförlösta, är Årets fysioterapeut 2017. 

Annons:

– Det är inte alltid självklart att kombinera vårdgivarprofession med att vara en ”social mediaprofil”, men jag tar utmärkelsen som ett tecken på att jag nog gör det rätt bra. Utmärkelsen bekräftar att sociala medier är en välfungerande fysioterapeutisk arena samt att fysioterapi inom kvinnohälsa är en betydelsefull nisch, säger Mia Fernando i ett pressmeddelande.

Mia Fernando, som även är specialiserad mot kvinnor med gynekologiska besvär, får utmärkelsen efter ett beslut av Fysioterapeuternas förbundsstyrelse efter ett förslag från en jury som bland andra innefattar Läkarförbundets ordförande Heidi Stensmyren och Dagens Medicins chefredaktör Christina Kennedy.

Motiveringen

”Som kunskapsdriven kliniker, orädd entreprenör och flitig debattör använder sig Mia Fernando av nya digitala metoder för att kommunicera med patienter, medborgare, vårdgivare och beslutsfattare. Mias förmåga att kommunicera har bidragit till att sätta ljuset på fysioterapeuters kompetens i relation till det samhällsaktuella ämnet kvinnors hälsa i samband med graviditet, förlossning och de ibland livslånga komplikationerna efter en förlossning. Med sitt engagemang och sin förmåga att kommunicera visar Mia hur fysioterapeuters kompetens kan användas för att förbättra möjligheterna för kvinnor att leva hälsosamma liv.

Mia Fernando utvecklar inte bara professionen på ett föredömligt sätt – hennes förmåga att skapa plattformar för och generöst kommunicera kunskap till patienter, medborgare, vårdgivare och beslutsfattare visar hur vi kan använda nya digitala tekniker som ett sätt att hantera morgondagens utmaningar inom hälso-och sjukvården.”


Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler