Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Regeringen vill lyssna på synpunkter från sjukvårdens företrädare och polisen om våld och hot i akutsjukvården.

Regeringen vill lyssna på synpunkter från sjukvårdens företrädare och polisen om våld och hot i akutsjukvården. Bild: Rikard Berglund

Regeringen bjuder in till samtal om våld i akutsjukvården

Regeringen bjuder in fackförbund, arbetsgivare och polisen till samtal om hot och våld i akutsjukvården. 

Annons:

Regeringen skriver att det krävs insatser från hela samhället för att vända utvecklingen med hot och våld inom vården och mot blåljuspersonal. Därför kallar regeringen nu till rundabordssamtal om våld och hot inom akutsjukvården.

– Säkerheten på våra sjukhus måste upprätthållas. Sjukvårdspersonal har rätt att känna sig trygga på sina arbetsplatser. Straffen för dem som angriper blåljus- och sjukvårdspersonal måste skärpas och det är viktigt att det finns bra samarbete mellan polis och sjukvård, säger justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) i ett pressmeddelande.

Han kommer att leda samtalet tillsammans med socialminister Annika Strandhäll (S). Till samtalet som ska hållas den 27 september har regeringen bjudit in Polisen, Sveriges Kommuner och Landsting, Almega Säkerhetsföretagen, Kommunal, Vårdförbundet, Läkarförbundet och Transportarbetareförbundet.

Relaterat material
Personal på akuten måste bära larm
L kräver sjukhusskydd mot gäng

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler