Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Danska läkare nobbar cannabisförsöket.

Danska läkare nobbar cannabisförsöket. Bild: Thinkstock

Läkare säger nej till cannabisförsök

Danmarks nya regler som från den 1 januari ska tillåta att vissa patienter behandlas med cannabis stöter på patrull.

Annons:

Läkarföreträdare säger att det saknas forskning på hur cannabis påverkar sjuka.

 Om en patient kommer till mig, så kommer jag att säga att jag inte kan ta på mig att skriva ut medicinen. Jag har varken erfarenhet från andra patienter eller en välbeskriven vetenskaplig grund att luta mig mot, säger Anders Beich, som företräder DSAM, de praktiserande läkarnas vetenskapliga sällskap i Danmark.

Danmark börjar nu tillåta odling av cannabis, för utskrivning till medicinskt bruk från och med årsskiftet. De som ska kunna få medicinsk cannabis utskrivet är bland annat patienter med smärtproblematik.

De nya cannabisreglerna är ett fyraårigt försök.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler