Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Totalt handlar det om 30-40 planerade operationer som ställs in vid kirurgkliniken på Falu lasarett.

Totalt handlar det om 30-40 planerade operationer som ställs in vid kirurgkliniken på Falu lasarett. Bild: Marie Eriksson, Landstinget Dalarna

Operationer ställs in i Falun

Planerade operationer vid kirurgkliniken på Falu lasarett skjuts upp i två veckor. Orsaken är brist på sjuksköterskor. 

Annons:

Ulrika Bergvall som är verksamhetschef vid kirurgkliniken i Falun säger till Sveriges Radio P4 Dalarna att det rör sig om 30-40 planerade operationer som ställs in under två veckor. Hon berättar att kliniken under en längre tid har haft brist på sjuksköterskor men att rekrytering nu pågår.

Landstinget Dalarna skriver i ett pressmeddelande att 24 av 74 vårdplatser i Falun just nu är stängda på grund av bemanningsproblem och att det i dagsläget saknas tio sjuksköterskor på kirurgen i Falun. Ett internerbjudande går nu ut till sjuksköterskor om att byta arbetsuppgifter under tre månader för att stärka kirurgin i Falun.

Den akuta kirurgin i Falun påverkas inte av beslutet. I de fall där det bedöms att de planerade operationerna inte kan skjutas upp kommer operationerna att genomföras på kirurgen i Mora eller i Falun med hjälp av vårdplatser på kvinnokliniken. 

Kommentarer