Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån

Sjuksköterskelös enhet kan permanentas

Turerna kring den sjuksköterskelösa observationsenheten i Ystad fortsätter. Enheten ser ut att bli kvar, men kan på sikt få sjuksköterskebemanning.

Annons:

Den sjuksköterskelösa observationsenheten vid Lasarettet i Ystad rörde upp en hel del känslor när den lanserades före sommaren. En första utvärdering visade sedan att enheten trots allt bemannades med sjuksköterskor vissa pass och att den inte stack ut vad det gällde skrivna avvikelser.

Nu rapporterar Ystads Allehanda att enheten, som var tänkt att avvecklas i augusti, finns kvar och ser ut att permanentas. I nuläget tar enheten hjälp av sjuksköterskor från den intilliggande hjärtintensivvårdsavdelningen, men verksamhetschefen Morten Ljungdahl tror på en förändring.

– På sikt hoppas vi att rekrytera sjuksköterskor till enheten och även flytta den, säger han till tidningen.

Sjuksköterskan Åsa Fjorde säger till Ystads Allehanda att enheten har fungerat när det funnits schemalagda sjuksköterskor och att det annars har blivit tungt för personalen på hjärtintensivvårdsavdelningen.

Relaterat material

Kommentarer