Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Örnsköldsviks sjukhus.

Örnsköldsviks sjukhus. Bild: Landstinget Västernorrland

Tiotusentals vill rädda Örnsköldsviks sjukhus

Över 16 000 personer har skrivit under namnlistor för att rädda Örnsköldsviks akutsjukhus.

Annons:

– Vi gör det här för våra barnbarns skull, säger paret Ingegerd och Anders Grimell till Örnsköldsviks Allehanda.

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om att bristen på kirurger vid sjukhuset rest frågetecknet om det går att fortsätta att bedriva akutkirurgi i Örnsköldsvik. Landstinget Västernorrland har aviserat att sjukhuset ska få en ny lokal chef i kirurgi, något läkarföreningen lyft fram som viktig punkt för att rädda akutkirurgin.

Engagemanget för sjukhuset bland lokalinvånarna är stort och enligt tidningen ska nu 12 296 personer ha skrivit på namnlistor som funnits uppsatta vid butiker, bibliotek och hälsocentraler till stöd för Örnsköldsviks akutsjukhus. Till det kan läggas cirka 4 000 personer som ska ha skrivit på upprop på nätet. I morgon, tisdag den 14 november, ska listorna lämnas över till Ewa Back (S), hälso- och sjukvårdnämndens ordförande vid nämndens möte i Härnösand.

Relaterat material
Hot mot akutkirurgin i Örnsköldsvik
Örnsköldsvik får lokal chef i kirurgi

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler