Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Västra Götaland stänger sjuksköterskelösa vårdplatser

Både Östra sjukhuset i Göteborg och Skaraborgs sjukhus stänger nu de sjuksköterskelösa vårdplatser som tidigare öppnats.

Annons:

Anledningen till att vårdplatserna stänger är enligt tidningen Vårdfokus att man vid Östra sjukhuset nu har lyckats rekrytera sjuksköterskor, och att platserna tidigare har varit svåra att belägga. Vid Skaraborgs sjukhus berättar Vårdförbundets förtroendevalda att vårdplatserna inneburit en belastning för sjuksköterskorna på avdelningen bredvid, som fick rycka in.

Enligt Vårdfokus kan de sjuksköterskelösa vårdplatserna dock återuppstå vid Östra sjukhuset redan till jul. Men då, liksom tidigare, med sjuksköterskor på avdelningen som har ansvar för andra patienter.

Kommentarer