Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Stockholm sätter ramen för ny vårdinformationsmiljö

Den nya vårdinformationsmiljön i Stockholms läns landsting får kosta högst 2,2 miljarder kronor.

Annons:
Daniel Forslund.
Bild: Anna Molander

Landstingsstyrelsen har nu satt ramarna för rekordinvesteringen.

Upphandlingen av ett nytt vårdinformationssystem ska påbörjas 2018 och systemet ska införas 2020. Helt infört ska systemet vara 2021.

Då ska flera av de nuvarande it- och journalsystemen ha ersatts av nya plattformar för integration, dokumentation och informationshantering.

Systemet bygger på det tidigare arbete som gjorts inom ramen för programmet 3R tillsammans med Region Skåne och Västra Götalandsregionen.

Landstingsstyrelsen i Stockholm har nu i ett första steg satt ramarna för det fortsatta arbetet och kommer att ansvara för genomförandet.

Den totala investeringsutgiften beräknas uppgå till 2,2 miljarder kronor, och är den största i sitt slag inom landstinget.

– En modern sjukvård är beroende av tillgången till medicinsk information av hög kvalitet, och vår personal är beroende av moderna arbetsverktyg för att kunna ge den bästa vården. Därför är det hög tid att landstinget tar ett helhetsgrepp och investerar i den digitala teknik som gör vården mer säker, sammanhållen och tillgänglig, och samtidigt ger mer tid för vård när onödig administration och krånglande teknik fasas ut, säger innovationslandstingsrådet Daniel Forslund (L) i ett pressmeddelande.

Slutligt beslut om investering och upphandling tas av landstingsfullmäktige.

Relaterat material

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler