Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Nu ställs kvar på att Melvin Samsom ska avgå som sjukhusdirektör för Karolinska universitetssjukhuset.

Nu ställs kvar på att Melvin Samsom ska avgå som sjukhusdirektör för Karolinska universitetssjukhuset. Bild: Izabelle Nordfjell/Bildbyrån

Krav på Samsoms avgång

Efter de senaste avslöjandena om konsultkostnader på Karolinska universitetssjukhuset kräver nu Vänsterpartiet sjukhusdirektör Melvin Samsoms avgång. 

Annons:

Det var Dagens Nyheter som avslöjade att Boston Consulting Group har fakturerat Karolinska universitetssjukhuset för närmare 28 miljoner kronor i år. Men sjukhuset kan inte uppge vad pengarna har gått till eftersom fakturaunderlagen saknas. Sjukhuset sade i april i år upp samarbetet med Boston Consulting Group. Totalt har konsultbolaget fakturerat Karolinska universitetssjukhuset över 256 miljoner kronor under åren 2011 till 2017 enligt Dagens Nyheters granskning.

Det är en kombination av den senaste tidens händelser som gör att Vänsterpartiet nu kräver att sjukhusdirektör Melvin Samsom ska avgå.

– Den som är ansvarig för hela verksamheten måste kliva åt sidan. Man har inte kontroll över någonting. Människor som måste opereras snabbt får inte sina operationer, it-systemet havererar och folk har dött, säger Gunilla Roxby Cromvall (V), gruppledare för Vänsterpartiet i Stockholms läns landsting, till Dagens Nyheter.

Miljöpartiets gruppledare Tomas Eriksson säger till tidningen att även hans parti vill se förändringar i sjukhusledningen och att de inte utesluter att de kommer att kräva Melvin Samsoms avgång. Den 12 december ska  landstingsstyrelsen och arbetsutskotten mötas. Då vill Miljöpartiet att Irene Svenonius (M) lägger fram en handlingsplan för Karolinska. 

Socialdemokraternas oppositionslandstingsråd i Stockholm Dag Larsson (S) skriver i ett sms till Dagens Medicin att partiet inte vill kommentera avgångskravet mot Melvin Samsom. 

Relaterat material
Karolinska saknar underlag för 28 miljoner i konsultfakturor

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler