Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • E-tidning
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Montage, Thinkstock

Rysk ambulans ryckte ut i Stockholm

När en person i Stockholm blev akut sjuk under tisdagen hjälpte rysk ambulanspersonal till med första hjälpen. 

Annons:

Aftonbladet skrev redan under onsdagen om mysteriet med den ryska ambulansen som enligt både ögonvittnen och polis hjälpt en person som låg på marken på Södermalm i Stockholm. Nu kan tidningen avslöja vad som låg bakom det udda ingripandet.

Ambulansen, som tillhör ett privat vårdbolag, ska ha varit i Sverige för att hämta upp en rysk medborgare som vårdats på Universitetssjukhuset Örebro. Efter att ha hämtat upp patienten ska ambulansen sedan ha åkt via Stockholm för att sedan ta färjan till Finland.

– När ambulansen körde genom Stockholm stoppades den av förbipasserande eftersom en person på trottoaren blivit akut sjuk. Våra medarbetare gav honom första hjälpen innan våra svenska kollegor kom till platsen, säger Mikhail Jalagonia, chef för vårdföretaget till nyhetsbyrån Ria Novosti, rapporterar Aftonbladet.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler