Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Kritiserad BVC kastar in handduken

Den barnavårdscentral som tidigare kritiserats för att ha vilselett föräldrar kring vaccination lägger nu ner verksamheten.

Annons:

– Det är bra att Allvis läggs ner. Vi ska inte ha barnavårdscentraler som inte tar ansvar för vaccinationer av små barn, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdslandstingsråd i Stockholms läns landsting, SLL, till Dagens Nyheter.

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om barnvårdscentralen, som har en märkbart lägre vaccinationstäckning än jämförbara enheter, och om förträdare som sagt att mässling har ”har en positiv inverkan på den personliga utvecklingen”.

En barnmorska som anlitats av Allvis och som bland annat jämfört valet att vaccinera eller inte vaccinera sitt barn med ”pest eller kolera” är sedan tidigare anmäld till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Samma barnmorska var även tänkt att leda Vidarklinikens nya mottagningar.

Enligt Dagens Nyheter har Allvis barnavårdscentral i dag, fredag, lämnat in en uppsägning av vårdavtalet med SLL, vilket betyder att den läggs ner. Det formella beslutet ska fattas på sjukvårdsstyrelsens första möte efter helgerna.

Relaterat material

Kommentarer