Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Vårdväntan i timmar efter infarkt

En kvinna som drabbats av hjärtinfarkt fick vänta flera timmar på vård efter ankomsten till Blekingesjukhuset. 

Annons:

Kvinnan, som var i 80-årsåldern, avled senare. Nu kritiseras sjukhuset av Inspektionen för vård och omsorg (IVO), dels för att kvinnan inte fick den vård hon hade rätt till och dels för att den första läkare som tog sig an henne var en underläkare utan legitimation, rapporterar P4 Blekinge.

Först efter flera timmar på sjukhuset togs det EKG som visade att hon drabbats av hjärtinfarkt. "Ingen ska behöva inkomma med klassiska symptom för hjärtinfarkt som tryck över bröst, illamående och andningsbesvär utan att bli undersökt och behandlad", skrev kvinnans dotter i sin anmälan till IVO.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler