Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Annika Strandhäll överraskade vinnarsjukhus

Socialminister Annika Strandhäll (S) dök upp som en överraskning på prisutdelningen av Bästa sjukhuset 2017 på Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

Annons:

– Ursäkta att jag blev lite av en party crasher här, sade hon när hon lämnade över en blombukett till hälso- och sjukvårdsdirektör Ann-Christin Sundberg på scenen efter att sjukhuset prisats av Dagens Medicin.

 Annika Strandhäll satt i flygplanet på väg till Umeå i ett helt annat ärende när hon såg nyheten att sjukhuset kammade hem förstaplats i utmärkelsen Bästa sjukhuset 2017 i klassen universitetssjukhus. Då styrde hon om sina planer för att kunna gratulera personligen.

– Det är så skönt att få prata om någonting så här glädjande och positivt i en tid när man läser väldigt mycket rubriker i tidningarna om tuffa kriser inom vården. Och att då faktiskt få visa på vilken fantastisk fin medicinsk kvalitet som vi har inom den svenska hälso- och sjukvården, och inte minst här, sade Annika Strandhäll till åhörarna som samlats i universitetssjukhusets matsal.

Annika Strandhäll tog i samtal med Dagens Medicin efteråt upp de stora utmaningarna som finns med personal- och kompetensfrågor och som hon tidigare haft samtal om med Västerbottens läns landsting och Ann-Christin Sundberg.

– Utmaningarna är tuffa. Just därför är det så roligt att se att mätningen visar att sjukhuset klarar sig bra inom medicinska kvaliteten, tillgängligheten och patientnöjdheten. För medarbetare inom vården som det skälls så mycket på i dessa tider är det värdefullt att få en oerhört seriös utvärdering av sjukvården som visar på det som är positivt, sade Annika Strandhäll till Dagens Medicin.

Relaterat material
Här är landets bästa sjukhus – hela topplistan
Så utser Dagens Medicin vinnarna

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler