Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Simon Hastegård/Bildbyrån

Karolinska kniper tredjeplats – kriserna till trots

Det har stormat i medierna kring Karolinska universitetssjukhuset. Men bronsplatsen i Bästa sjukhuset behåller man från förra året. 

Annons:

Delplaceringar

Medicin: 2
Tillgänglighet: 3
Hygien: 4
Patientenkäter: 7
Trycksår: 1
Överbeläggningar: 7
Ekonomi: 6

Bidragande till pallplaceringen är en andraplats i den tunga kategorin medicinsk kvalitet, där Karolinska i år fick se sig slaget med extremt liten marginal av ettan Örebro. Bra placeringar i delgrenarna hjärta, cancer, njursvikt, intensivvård och psykiatri bidrog också.

Ett starkt resultat ses också inom kategorin trycksår, där Karolinska tronar. Men när det gäller patientenkäter verkar huvudstadens invånare vara mest missnöjda med sin universitetssjukvård och även i kategorin överbeläggningar noteras Karolinska för en sistaplats. De förbättrade resultaten i Bästa sjukhuset har lyfts fram av Boston Consulting Group som motvikt mot de negativa skriverierna. Med tanke på eftersläpningen i resultaten, många värden är från 2016, ska det bli intressant att följa Karolinskas kommande vårdutfall.

Relaterat material

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler