Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Simon Hastegård/Bildbyrån

Karolinska utreder canceroperationer

Karolinska universitetssjukhuset tillsätter en extern granskning av den bristande operationskapaciteten under sommaren 2017.

Annons:

Beslutet om granskning fattades den 9 februari av biträdande sjukhusdirektör Annika Tibell och patient- och kvalitetsdirektör Nina Nelson Follin. Som Dagens Medicin tidigare rapporterat pågår även en förundersökning gällande vållande till annans död, grovt brott. Bakgrunden är att flera patienter fått vänta länge på operation för cancer i övre bukhålan sommaren 2017. Två av patienterna har också avlidit.

Det är inte klart vem som ska leda Karolinskas externa granskning, men målet ska bland annat vara att se över sjukhusets planering och hantering av situationen. Samt specifikt se hur sjukhuset behandlade det erbjudande om hjälp som kom från Danderyds sjukhus.

Relaterat material
Karolinskas missade operationer utreds som brott

Kommentarer