Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Irene Svenonius.

Irene Svenonius. Bild: Anna Molander

Irene Svenonius var jävig

Finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) borde inte ha deltagit i ett beslut gällande Nya Karolinska Solna tidigare i vintras.

Annons:

– Det är bra att den här frågan nu har utretts grundligt av externa experter. Jag gjorde fel och skulle inte ha deltagit i den här beslutspunkten. Ansvaret var helt och hållet mitt, oavsett de råd jag fick innan mötet, säger Irene Svenonius i ett pressmeddelande från Moderaterna i Stockholms läns landsting med anledning av att advokatbyrån Setterwalls utredning nu är klar.

Den externa utredningen tillsattes på landstingsstyrelsens uppdrag efter kritik mot Irene Svenonius agerande. Det beslut som hon inte borde ha deltagit i fattades vid ett möte med landstingsstyrelsens ägarutskott den 2 februari och gällde granskningen av de konsultinköp som gjordes vid Karolinska universitetssjukhuset åren 2011–2017. Irene Svenonius man var då upphandlingschef vid sjukhuset.

Den externa granskningen startades sedan av landstingsdirektören och beslutspunkten från ägarutskottet den 2 februari ersattes senare med ett nytt beslut i landstingsstyrelsen den 20 februari, utan Irene Svenonius medverkan.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler