Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Peter Carpelan.

Peter Carpelan. Bild: Anna Molander

Ingen ursäkt till visselblåsarna

Stockholms personallandstingsråd Peter Carpelan (M) är tacksam för att visselblåsarna i Maccihiarini-skandalen slog larm. Någon ursäkt för hur de behandlats tänker han däremot inte ge.

Annons:

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om att vänsterpartisten Håkan Jörnehed skrivit en interpellation där han vill att de fyra visselblåsande läkarna på Karolinska universitetssjukhuset får en offentlig ursäkt från Stockholms läns landsting.


Efter att läkarna slagit larm hotades de skriftliga varningar och anklagades bland annat för att ha hanterat sekretessbelagda patientuppgifter på ett felaktigt sätt. Karolinska universitetssjukhuset har svarat personallandstingsrådet att det inte ser någon anledning att be om ursäkt och nu svarar Peter Carpelan att han ”förutsätter att ledningen för Karolinska universitetssjukhuset hanterat medarbetarna i enligt med gällande lagstiftning och respekt”. Någon ursäkt nämns inte i hans interpellationssvar.

Relaterat material
Karolinska vill inte be visselblåsare om ursäkt

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler