
Annichen Kringstad, projektledare för Ny nära vård i Södra Dalarna.

Annichen Kringstad, projektledare för Ny nära vård i Södra Dalarna.
Kringstad orienterar i nära vården
Nu startar pilotprojektet Ny nära vård i Södra Dalarna. Den som håller riktningen är Annichen Kringstad.
Hej!
Tack för att du läser Dagens Medicin!
För att läsa vidare på vår sajt, behöver du registrera dig som läsare. Därefter kan du fortsätta att, utan kostnad, ta del av Dagens Medicins journalistik på sajten.
Varför vill vi veta mer om dig? För att kunna ge dig en bättre läsupplevelse och lära oss mer om våra läsares intressen.
Har du redan registrerat dig?
Gå tillbaka till startsidan och logga in dig uppe i toppen på sidan.
Har du frågor, kontakta kundservice@bbm.bonnier.se
Fortsatt trevlig läsning!
Har du redan ett konto?
Logga inVill du dessutom prenumerera på tidningen Dagens Medicin?
Klicka på knappen för att teckna en prenumeration.

– Det är en spännande avvägning att hitta nya lösningar för att möta befolkningens behov och förväntningar på vården, säger Annichen Kringstad, som tillträdde projektledartjänsten för knappt två veckor sedan.
Efter sin karriär som orienterare på elitnivå har hon bland annat jobbat med marknadsföring och kommunikation, en bakgrund hon känner passar bra för projektets inriktning.
– Människor har inte samma förväntningar eller önskemål på sitt möte med vården, vi måste hitta vägar som passar alla. Vi talar till exempel mycket om den digitala utvecklingen, som är viktig, men det passar inte alla.
Pilotprojektet kallas Ny nära vård Södra Dalarna och består av fyra, fem delpiloter som ska vara utmejslade till våren. Det är ett samarbete mellan Hedemora och Avesta kommuner, sjukhuset i Avesta och fem vårdcentraler varav två är privata och tre landstingsdrivna.
– Primärvården är basen, det är bestämt, men kommunerna och specialistvården har också viktiga roller i en god och nära vård. Vi bygger på de etablerade samarbeten vi har mellan kommuner och landsting men försöker skruva på det, säger Elisabet Fransson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Landstinget Dalarna.
Den här gången är det helt nödvändigt att få den nära vården att fungera, poängterar Elisabet Franson, som är positiv till Anna Nergårdhs arbete på nationell nivå med utredning om god och nära vård.
– Men det kräver politisk uthållighet och mod att flytta över resurser och kompetens dit det behövs och en stark vilja på alla nivåer. Anna Nergårdh gör så rätt i att ha en parlamentariskt tillsatt referensgrupp – det ökar chanserna för att det ska kunna fungera.
Kommentarer
Regler för kommentarer
Dagens Medicin vänder sig till yrkesverksamma inom sjukvården och vår kommentarfunktion är endast avsedd för personer som i sin yrkesroll vill tillföra synpunkter och ny kunskap i ämnet.
Regler för kommentarer
För Dagens Medicins kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor och skribenterna är själva ansvariga för innehållet. Vi accepterar inte personliga angrepp på enskilda individer, och inte heller nedsättande omdömen om kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning. Språket ska vara vårdat – inläggen får inte innehålla svordomar. Dagens Medicin förbehåller sig rätten att stryka delar av eller hela inlägg som inte uppfyller dessa regler, samt inlägg som inte tillför diskussionen något. Kommersiella budskap och spam raderas. Kommentarerna granskas flera gånger dagligen.
Om du anser att ett inlägg inte uppfyller dessa regler, anmäl kommentaren till moderator via länken "Anmäl kommentar".
Du får vara anonym, men du måste skriva en signatur.