Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Arkivbild.

Arkivbild. Bild: Thinkstock

Man klämd till döds av sjukhussäng

En patient har klämts ihjäl av en sjukhussäng på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, rapporterar flera medier.

Annons:

Det var tidigt på morgonen den 28 februari i år som den äldre mannen hittades död av personal på sjukhuset i Eskilstuna. Enligt en anmälan till Läkemedelsverket som Aftonbladet refererar till ska mannen då ha hittats med huvudet "under sängens huvudände, mellan hjulet och ena stödbenet".

– Vi kan inte riktigt förstå vad som har hänt. Vi har haft ett möte med Läkemedelsverket och leverantören och tittat på sängen och använt en docka, säger Kjell Eriksson, medicinteknisk chef på Landstinget Sörmland, till Aftonbladet.

Enligt en preliminär rättsmedicinsk undersökning finns inget som tyder på självmord eller att något brott ska ha begåtts. I stället är teorin att mannen kan ha fallit ur sängen och sedan dragit i ett reglage för höjning och sänkning av sängen, vilket lett till olyckan.

Kommentarer