Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Skåne går vidare med utvalt it-system

It-leverantören Cambio Healthcare har dragit tillbaka överklagandet av Region Skånes upphandling av ett sammanhållet digitalt vårdinformationssystem.

Annons:

Nu kan regionen gå vidare tillsammans med it-leverantören Cerner, rapporterar Digital Hälsa i sitt senaste nyhetsbrev. Region Skånes beslut 2017 att välja Cerner som leverantör vid upphandlingen, överklagades av Cambio i september.  

– Jag är sprudlande glad och förväntansfull. Nu när överklagandet har dragits tillbaka från förvaltningsrätten kan vi tillsammans med Cerner med förnyad kraft och målmedvetenhet fokusera på att genomföra planerna på en sammanhållen digital vårdmiljö i Region Skåne, säger Dolores Öhman (MP), regionråd och ordförande i Region Skånes e-hälsoberedning, till Digital Hälsa.

Det innebär konkret bland annat att byta ut cirka 650 olika it-system mot ett sammanhållet system, enligt Dolores Öhman. Målsättningen är att det nya journalsystemet ska vara implementerat i hela regionen år 2022.

Relaterat material
Därför överklagar Cambio Skånes upphandlingsbeslut
Skåne köper infosystem från Cerner för en miljard

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler