Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Sjukhusen i Gävle och Hudiksvall.

Sjukhusen i Gävle och Hudiksvall. Bild: Region Gävleborg och Nils Jakobsson/Bildbyrån

Gävleborg bygger inte ut när sjukhusen byggs om

Gävleborg ska bygga om två sjukhus till en kostnad av fem miljarder kronor. Men det blir inte fler vårdplatser. Enligt regionens konsulter kommer behovet att minska.

Annons:

Det är Gävle och Hudiksvalls sjukhus som står inför en miljardrenovering, rapporterar Ljusdals-Posten. Enligt tidningen kommer regionledningen dock att låta antalet vårdplatser att förbli ungefär desamma som det är i dag, det vill säga 630.

Regionledningen bygger det beslutet på två konsultrapporter som visar att vårdplatsbehovet i Gävleborg snarast kommer att minska och år 2030 kommer regionen bara att behöva 598 vårdplatser.

– De har gjort en väldigt grundlig utredning och jag ser ingen anledning att ifrågasätta slutsatserna. Jag håller med om den bedömning som görs, säger hälso- och sjukvårdsdirektören Göran Angergård till Ljusdals-Posten.

Konsulterna skriver också att det stora problemet är personalbristen som gör att flera av dagens vårdplatser hålls stängda. Enligt tidningen föreslår de också flexibla avdelningar, där flera specialiteter blandas, och en omfördelning av vårdplatserna i länet som tänkbara lösningar.

Kommentarer