Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Arkivbild.

Arkivbild. Bild: Thinkstock

Hockeyspelare felbehandlad – förlorade benet

En ung ishockeyspelare tvingades amputera ena underbenet efter ett benbrott. Nu kritiserar Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) Mora lasarett för brister i behandlingen.

Annons:

Den ungen mannen bröt benet under en resa med sitt dåvarande lag i Ungern. Efter en vanlig röntgen där skickades han via Oslo till Mora där man misstänkte att blodkärl i benet kunde vara skadade, skriver SVT Nyheter Dalarna.

Men det bedömdes inte som akut och först efter tre dagar, när mannens tillstånd försämrats, gjordes en kärlröntgen. Den visade att blodtillförseln ner i foten var strypt. Efter två akuta operationer togs beslutet att amputera underbenet.

Enligt sjukhusets egen utredning hade patienten tagits om hand med "hög medicinsk kompetens" men Ivo anser det vara "anmärkningsvärt" att det dröjde tre dagar att ställa rätt diagnos trots de allvarliga symtomen.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler