Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Vården har fått ett gemensamt it-språk

Sis, Swedish Standards Institute, har för första gången tagit fram en svensk begreppsstandard för e-hälsoområdet.

Annons:

Sis har med hjälp av svenska experter varit drivande i att ta fram en internationell standard för hälso- och sjukvården men nu är det alltså första gången som standarden finns översatt till svenska, skriver institutet i ett pressmeddelande.

– Det är på tiden att standarden ContSys nu publiceras på svenska. Det gör det lättare att använda samma begrepp för samma sak i svensk hälso- och sjukvård och därmed blir det lättare att jämföra fakta och att ha system som kan ”prata med varandra”, säger Lena Morgan, biomedicinsk analytiker och projektledare vid SIS, i pressmeddelandet.

Standarden kan användas av såväl offentliga som privata vårdgivare.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler