Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Journalsystem kan ha lett till missade provsvar

En bugg i Landstinget i Värmlands digitala journalsystem kan ha lett till missade provsvar, rapporterar SVT Värmland.

Annons:

Buggen, som följde med i en uppgradering av journalsystemet Cosmic i början av december, har gjort att inkomna provsvar kan se ut som att de gåtts igenom av en läkare, trots att de inte har gjort det.

– I värsta fall kan det vara så att din doktor inte observerar ett provsvar som har betydelse för dig, säger Christina Ledin som arbetar som allmänläkare inom äldrevården både på Hammarö och i Karlstad till SVT.

Landstinget utreder nu omfattningen av felet samt om vårdskador kan ha inträffat som följd av buggen. Dessutom görs en lex Maria-anmälan angående bristerna i journalsystemet till Inspektionen för vård och omsorg.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler