Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Snabbupphandling av barnvaccin är klar.

Snabbupphandling av barnvaccin är klar. Bild: Thinkstock

Klart med upphandling av barnvaccin

Det blir inget glapp mellan avtalen för barnvaccin sedan Kommentus har gjort en snabbupphandling.

Annons:

I oktober förra året uppdagades att barn riskerade att bli utan vaccin efter en miss i upphandlingsförfarandet. Den innebar att det skulle bli ett glapp mellan det gamla och det nya avtalet, något som Dagens Medicin rapporterat om tidigare.

Nu har SKL:s inköpscentral Kommentus, enligt ett pressmeddelande, gjort en snabbupphandling som har täckning i hela landet. Kontraktet skrevs den 25 april och omfattar alla vaccin inom barnvaccinationsprogrammet.

Det anbudsområde som gäller pneumokockvaccin är dock fortsatt överprövat men kommer att läggas till när det är klart, enligt Kommentus.

Upphandlingen av barnvaccinationer har drabbats av problem tidigare. I början av april meddelade Region Skåne, som ledde upphandlingen tillsammans med Kommentus, att de hoppade av uppdraget efter åsiktsskillnader om hur avtalet skulle formuleras.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler