Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

VILL PÅVERKA. – Jag brinner för yrket och jag brinner för allmänmedicin. Jag vill tillbaka och jobba på en vårdcentral, men då vill jag göra det till 110 procent. Jag vill vara med och påverka så att vi kan bedriva patientsäker vård men med bibehållen arbetsglädje och personalhälsa, säger Louise Samson.

VILL PÅVERKA. – Jag brinner för yrket och jag brinner för allmänmedicin. Jag vill tillbaka och jobba på en vårdcentral, men då vill jag göra det till 110 procent. Jag vill vara med och påverka så att vi kan bedriva patientsäker vård men med bibehållen arbetsglädje och personalhälsa, säger Louise Samson. Bild: Carl Sandin/Bildbyrån

”Det måste gå att jobba heltid i det här yrket”

Allmänläkaren Louise Samson klagade inte. Men sedan jobbstressen gjort henne sjuk har hon lärt sig att sätta gränser. Nu tycker hon att primärvården behöver göra detsamma.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »