Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Karin Båtelson

Karin Båtelson Bild: Niklas Larsson/Bildbyrån

Båtelson första kvinna i europeisk läkarstyrelse

Karin Båtelson, Sjukhusläkarnas ordförande, har som första kvinna valts in i styrelsen i AEMH, den europeiska organisationen för läkare och chefer i sjukhusvården.

Annons:

Karin Båtelson, som också är Läkarförbundets första vice ordförande, har valts som andre vice ordförande i AEMH. Hon har tidigare tackat nej till att kandidera till en roll i styrelsen.

– Men den här gången passade det. Jag är i första hand invald för min kompetens men det känns roligt att vara den första kvinnan på en post. Många läkare är kvinnor och styrelser bör vara blandade på olika sätt, säger hon.

I år står ”clinical leadership” i fokus för AEMH, för precis som i Sverige vill den europeiska organisationen få fler läkare som chefer, för att få användning för deras medicinska kompetens även där.

– En annan sak jag tycker är viktig att jobba med är att försöka samla de olika läkarorganisationer som finns i Europa så att man kan enas och tycka mer lika i olika frågor, säger Karin Båtelson.

Hur hinner du med allt?

– Det här uppdraget är en förlängning av det jag gör i Sverige och berikar bara ordförandeskapet i Läkarförbundet och Sjukhusläkarna.

Organisationen AEMH, Association européenne des médecins des hôpitaux, bildades 1963 och består av 16 medlemsländer.

 

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler