Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Ivo kritiserar Region Västernorrland

Nedläggningen av akutkirurgin och akutortopedin på Sollefteå sjukhus fick negativa konsekvenser för patientsäkerheten. Det anser Inspektionen för vård och omsorg , Ivo, som riktar kritik mot Region Västernorrland.

Annons:

Otydliga rutiner, riktlinjer och direktiv för hur de berörda patientgrupperna ska hanteras är de huvudområden som Region Västernorrland måste åtgärda, anser Ivo.

”Det vi sett i tillsynen är att rutiner och riktlinjer inte blivit upprättade och implementerade i den omfattning som krävs. Det finns en osäkerhet i hur berörda patientgrupper ska handläggas. Vår bedömning är att patientsäkerheten behöver stärkas genom ett gemensamt arbete”, skriver Andrea Blömer, inspektör hos Ivo, i ett pressmeddelande.

Ivo kräver att planerade och nya åtgärder ska redovisas. De skriver också att personalen bör lyssnas på, att de anställda inte känner sig delaktiga i de beslut som fattats då ledningen inte tar del av synpunkter och erfarenheter i önskad omfattning.

Relaterat material
Ivo granskar Sollefteå sjukhus
Sollefteå sjukhus ockuperat i BB-protest

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler