Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

I måndags kom beslutet i oredlighetsutredningen som bland annat gällde det omstridda arbetet i Lancet om den första transplantation av en konstgjord luftstrupe. Beslutet fattades av KI:s rektor Ole Petter Ottersen, upp till hög i bild, och gällde Paolo Macchiarini med flera medförfattare.

I måndags kom beslutet i oredlighetsutredningen som bland annat gällde det omstridda arbetet i Lancet om den första transplantation av en konstgjord luftstrupe. Beslutet fattades av KI:s rektor Ole Petter Ottersen, upp till hög i bild, och gällde Paolo Macchiarini med flera medförfattare. Bild: Erik Cronberg, Oskar Kullander

Felaktig grund för kritik av Macchiarinis medförfattare

En genomgående kritik i den nu slutförda oredlighetsutredningen mot Paolo Macchiarini är att medförfattarna till den centrala publikationen i Lancet borde ha reagerat på en orimlig tidsangivelse. Dagens Medicins granskning visar dock att tidsangivelsen inte var felaktig. RÄTTAD VERSION.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »